19.10.2018, Valtakunnallinen verkkokoulutus

Nutitilastot.fi-verkkokoulutus

Osaamiskeskus Koordinaatti järjestää Nutitilastot.fi-sovelluksen käyttöön liittyvän verkkokoulutuksen perjantaina 19.10. klo 9.00–10.30. Verkkokoulutuksen aikana käydään läpi Nutitilastot.fi:n käyttöä ja käytänteitä. Verkkokoulutus on suunnattu kaikille, jotka käyttävät sovellusta tai suunnittelevat sen käyttöönottoa.

Ilmoittautuminen on sulkeutunut. Ilmoittautuessasi voit myös jättää jo ennakkoon mahdollisia kysymyksiä Nutitilastot.fi-sovellukseen liittyen, joita haluat käsiteltävän verkkokoulutuksen aikana.

Verkkokoulutuksen vetää Koordinaatista erityisasiaintuntija Mika Pietilä.

Ohjeita verkkokoulutukseen osallistumiseen:
1. Verkkokoulutus järjestetään Adobe Connect Pro -verkkoympäristössä. Sinulla tulee olla koneellasi verkkoyhteys, mielellään langallinen. Verkkokoulutuksen aikana sinun tulee kytkeä päälle tietokoneesi kaiuttimet, jotta kuulet vetäjän puheen. Voit käyttää myös kuuloke-mikrofoniyhdistelmää.
2. Verkkokoulutukseen kirjaudutaan osoitteessa: http://oulu.adobeconnect.com/r5yil4stxby/
3. Mikäli koneesi turvaohjelma kertoo, että ”an application tried to act as an Internet server”, paina “Allow”-painiketta.
4. Valitse ”Enter as a Guest”.
5. Kirjoita nimesi tai nimimerkkisi. Nimi tulee näkyviin osallistujavalikkoon, joten se voi olla esimermiksi etunimi, sukunimi + organisaation nimi
6. Paina ”Enter Room” -painiketta.
7. Olet ”koulutushuoneessa”. Näet esittelymateriaalit, osallistujalistan, chat-ruudun ja kuulet puheen.
8. Kysymyksiä ja kommentteja koulutuksen aikana voi esittää chatin kautta. Jos käytät kuuloke-mikrofoniyhdistelmää, niin se mahdollistaa myös kysymysten esittämisen puhumalla.
9. Verkkokoulutukseen liittyvän esityksen sekä havainnollistukset verkkosivulla näet tietokoneesi näytöllä.
10. Jos osallistut verkkokoulutukseen älypyhelimella tai tabletilla, tulee sinun ladata älypuhelimeen tai tablettiin Adobe Connect applikaatio.
11. Koneellasi tulee olla Flash Player. Suositeltavat selaimet ovat Firefox ja Internet Explorer.
12. Saavu paikalle ajoissa, noin 10-15 minuuttia ennen, jotta ehdit testaamaan äänet ennen kuin varsinainen verkkokoulutus alkaa.
13. Jos yhteys on huono, sammuta muut ohjelmat koneeltasi ja käytä mieluiten langallista verkkoyhteyttä. Tietokoneellasi tulee olla Flash 9 ja äänentoiston pitää olla päällä.

Lisätietoja:
Erityisasiaintuntija Mika Pietilä
mika.pietila(at)ouka.fi, p. 044 703 8216