27.03.2019-28.03.2019, Turku / Åbo

Koordinaatti NUORI2019-tapahtumassa

Olemme mukana Allianssin järjestämässä NUORI2019-tapahtumassa ohjelmantuottajana ja näytteilleasettajana. Koordinaatin messuosaston B6 löydät tapahtuman messualueelta.

To 28.3. klo 9.00-10.00 (Teatro-galleria)

Cross-sectoral co-operation in youth work. Why is it important that we work together with actors outside youth work? / Jaana Fedotoff, President, The European Youth Information and Counselling Agency (ERYICA)

To 28.3. klo 10.30-11.30 (MOVE1)

Megatrendit ja muuttuva maailma – mitä se tarkoittaa meille?

Maailma ympärillämme muuttuu nopeammin kuin koskaan historian aikana. Mediasta luemme muun muassa tekoälystä, ilmastonmuutoksesta, ikärakenteen muutoksesta. Mitä nämä megatrendit tarkoittavat nuorten tieto- ja neuvontatyön kannalta? Millaista osaamista tulevaisuudessa tieto-, neuvonta- ja ohjaustyön ammattilaisena tarvitsen ja mistä sitä saan? Tervetuloa mukaan toiminnalliseen työpajaan visioimaan ja oppimaan! Hyödynnämme työskentelyssä Sitran megatrendikortteja.

To 28.3. klo 9-10 (Go to 33 -sali)

Lailla nämäkin ongelmat ratkaistaan - kaikki nuoret lakeja kommentoimaan (ALL-YOUTH-hanke)

Yhteiskunta perustuu lakeihin, mutta miten ihmeessä sanoittaa lakeja nuorisotyössä ymmärrettäviksi? Kuinka tehdä lakien kuulemisesta uusi avokadopasta? Mikä mättää nykyisissä lainvalmistelun kuulemisjärjestelmissä nuorisoalan ammattilaisten ja nuorten silmin? Miltä näyttävät nuorten suunnittelemat kuulemismallit? Työpajan ryhmissä keskustellaan nuorisoalan ammattilaisten ja nuorten roolista lakien kuulemisviidakon kesyttämisestä ja pykäläkielen tulkkaamisesta. Työpajassa toimii jargonhälytin – siitä ovat innostuneet kaikki, jotka ovat siitä kuulleet ja kokeilleet! Tule siis katsomaan, kuinka laeista puhutaan ilman kummallisia ja vaikeita termejä.

Koordinaatin palveluista keskusteluissa käsitellään Nuortenideat.fi-vaikuttamispalvelua.

NUORI2019 - valtakunnalliset nuorisotyöpäivät on kaikille nuorisoalan toimijoille suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on tarjota osallistujille ajankohtaisinta tietoa sekä inspiraatiota omassa työssä tai toimessa kehittymisen tueksi. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden vertaisoppimiseen, verkostoitumiseen ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen osallistujien kesken. Vuosittain järjestettävään tapahtumaan odotetaan noin 1000 osallistujaa. Tapahtuman järjestää Allianssi ry ja Turussa pääyhteistyökumppanina on Turun kaupungin nuorisopalvelut.