Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Eniten kiinnostaa kaikki

Olen Venla Tuohino ja teen viestintäharjoitteluani Koordinaatissa elokuun loppuun asti. Tavoitteenani on näkyä ja kuulua ainakin sosiaalisen median kanavissamme sekä tuottaa sisältöä verkkosivuillemme. Teen Koordinaatissa myös muita kirjoittamiseen ja toimittamiseen liittyviä tehtäviä.

Opiskelen tiedeviestintää Oulun yliopistossa ja valmistun maisteriksi ensi vuoden keväällä. Tiedeviestintää on tieteestä ja tutkimustuloksista viestiminen kaikkia viestintäkanavia käyttäen. Tiedeviestintä parhaimmillaan osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun, eikä siten ole pelkästään tieteen yleistajuistamista suurelle yleisölle. Tieteen ja tutkimuksen lisäksi minua kiinnostavat rasittavan monet asiat: koko maailma, sen ilmiöt ja ongelmat sekä ongelmanratkaisu. Olen myös hyvän kirjallisuuden suurkuluttaja sekä parantumaton Ruotsi-fani.

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut ovat minulle sikäli tuttuja, että olin aikanaan Oulun oman nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napin lähettämänä EVS-vapaaehtoisena Espanjassa (European Voluntary Service, EVS). Tuolloin sain upean mahdollisuuden työskennellä Madridin pohjoispuolella sijaitsevan Alcobendasin nuorisotalolla nuorisotiedotuksessa ja tutustua paikalliseen nuorisotyöhön. Sen puoli vuotta kestäneen kokemuksen jälkeen palasin Suomeen itsevarmempana, kielitaitoisempana sekä monta upeaa ystävää rikkaampana. Allekirjoitan täysin sen, kuinka kansainväliset kokemukset kasvattavat sekä lisäävät suvaitsevaisuutta ja solidaarisuutta toisia kohtaan.

-Venla