Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Kuinka voit?

Uskoisin, että useimmat meistä tietävät miltä tuntuu, kun deadlinet paukkuvat ja työtä on yli äyräiden. Minä ainakin tiedän. Juuri kun ajattelen, että kohta helpottaa, tulee toinen aalto. Aina ei onneksi tarvitse uida vastavirtaan, mutta aallokkoa on kyllä välillä enemmän kuin laki sallii!

Nyt on tietenkin hyvä muistuttaa ja muistaa (ja muistutan myös itse itselleni), että aikataulutus ja oman työn organisointi on tärkeää. Ja priorisointi. Ja aikavaraus. Ja less is more. Ja… Kaikki hyvät neuvot ja ohjeet ovat olemassa ja suurin osa sisäistetty ja käytössä. Ilman muuta. Mutta kun niitä sumia tahtoo vain kertyä aika ajoin. Miten onkin niin, että juuri lomien alla monilla akuuteilla asioilla tuppaa olemaan sama kiireinen deadline - heti lomaa seuraavana päivänä? Tästä voisi tehdä tutkimuksen!

Mutta milloin liika on liikaa? Sitten kun ei enää jaksa? Silloinko, kun ensimmäiset varoituskellot soivat hiljaisesti päässä? Silloin, kun työ ei ole enää antoisaa? Itse asiassa varoituskellojen kuminoita ei pitäisi odottaa. Asioille tulisi tehdä jotain jo aikaisemmassa vaiheessa.

Työssä jaksaminen ja työhyvinvointi eivät ole ainoastaan työntekijän oma asia ja velvollisuus. Ei myöskään yksinomaan työnantajan ja esimiehen. Meillä kaikilla on roolimme toistemme hyvinvoinnissa. Mikään ei ole ilahduttavampaa kuin kaiken kiireen keskellä toisen tarjoama apu tai se, että muuten vain tuottaa toiselle hyvää oloa ja iloa huomioimalla, tsemppaamalla ja kuuntelemalla. Tulee tunne, että yhteinen vene tässä aallokossa seilaa ja samaan suuntaan ollaan menossa. Yhteinen työ, yhteinen suunta on myös yhteinen ilo ja voima!

Hiio-hoi, meidät tavoitat parin viikon päästä Allianssi-risteilyltä, tule vaihtamaan ajatuksia kanssamme!

-Jaana

Työhyvinvoinnin edistämisestä tietoa Mielenterveysseuran sivuilla.