Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Päiväni ei niin murmelina

Tässä työssä ei Päiväni murmelina -fiilistä pääse syntymään. Tietyt asiat toki ovat vakioita ja fyysisesti työn tekeminen näyttää kutakuinkin samalta joka päivä, mutta sisällöt vaihtuvat. Ja se on suunnittelijan työn rikkaus.

Päiväni alkaa aina työkoneen käynnistämisellä, jonka jälkeen kirjaudun kaikkiin tarvittaviin sovelluksiin, kanaviin ja alustoille. Niitähän riittää. Sen jälkeen kurkkaan, mitä sähköposti, WhatsApp ja Yammer ovat edellisen päivän jälkeen tuottaneet ja vastaan akuuteimpiin kysymyksiin. Sen jälkeen juodaan aamukaffet.

Päivän jatko onkin joka kerta omanlaisensa. Usein päivät rytmittyvät erilaisten palaverien ympärille. Tapaamisten välissä tehdään niitä asioita, joissa deadline lähestyy tai jotka muuten ovat juuri sillä hetkellä agendalla. On isompia kokonaisuuksia, jotka kestävät viikkoja tai kuukausia, ja on pienempien juoksevien asioiden hoitamista.

Esimerkiksi eilen palaveerasin aamukahvin jälkeen kollegan kanssa ensi vuoden rahoitushakemuksen tekemisestä, jonka jälkeen perehdyin mainostoimiston tekemään projektisuunnitelmaan kohta kohdalta. Sen jälkeen kurkkasin ostolaskuohjelmaan saapuneet laskut, vastasin erääseen hankintaan liittyvään kyselyyn sekä kirjoitin ja stilisoin uutiskirjeen sisältöjä. Lounaan jälkeen tein somepäivityksiä ja aloitin tämän blogipostauksen kirjoittamisen. Välillä luin sähköpostiin tipahtaneita yhteistyökumppaneiden uutiskirjeitä ja vinkkasin asioita eteenpäin työkaverille. Iltapäiväkahvien jälkeen järjestelin uusia markkinointimateriaaleja kaappeihin, kiikutin osan naapuritaloon varastoon ja postitin samalla muutaman materiaalitilauksen. Päivän viimeinen tunti kuluikin pätkivän nettiyhteyden kanssa taistellessa.

Tänään on luvassa taas jotain aivan muuta. Päivät harvoin ovat toistensa tarkkoja toisintoja ja etukäteen tehdyt suunnitelmat toisinaan vaihtuvat lennosta. Suunnittelijan työ on kaikkea muuta kuin liukuhihnatyötä ja hyvä niin.

-Heidi