Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Hankesuunnittelu liikkeelle

Viime viikolla kokoonnuimme Helsinkiin AVIen, Verken ja Koordinaatin järjestämään hankekoulutuspäivään. Päivä oli suunnattu hanketoimijoille, jotka ovat saaneet rahoitusta nuorten tieto- ja neuvontatyön tai digitaalisen nuorisotyön hankkeilleen oman alueensa AVIsta keväällä 2018. Saimme kuulla useiden hankkeiden olevan jo käynnissä ja porskuttavan eteenpäin täyttä vauhtia.

Uudet kehittämismäärärahat ovat tulossa hakuun marraskuun alussa. Hakuaika tulee päättymään joulukuun puolivälissä. Nyt on siis mitä parhain aika aloittaa oman hankkeen suunnittelu.

Hankepäivän aikana kertasimme toimijoiden kanssa millainen on hyvä hanke. Hankkeiden toimijat itse listasivat hyvän hankkeen elementeiksi muun muassa realistisen suunnitelman ja aikataulun. Ne ovatkin hyvän hankkeen peruselementtejä, joista on hyvä lähteä liikkeelle. Suunnitelmaan tulee sisällyttää muutama hakukriteerit täyttävä tavoite sekä toimenpiteet kuinka tavoitteet saavutetaan.

Hankepäivässä käytiin mielenkiintoista keskustelua myös siitä kuinka hankkeissa on lupa kokeilla ja epäonnistua. Kehittämishankkeiden ydin piileekin siinä, että rohkeasti kokeillaan ja testataan mitä kannattaa jättää elämään arjen työssä hankkeen päätyttyä. Epäonnistumisista on hyvä puhua ääneen, se voi avata jonkun toisen toimijan ajatukset miettimään miten jotakin kokeilua kannattaa viedä eteenpäin.

Näin hyvissä ajoin ennen marraskuun alkua ja hakuajan päättymistä haluan muistuttaa kaikkia nuorten tieto- ja neuvontatyön toimijoita, erityisesti niitä paikkakuntia ja alueita missä nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelua tai toimintaa ei vielä ole, käynnistämään suunnittelu ajoissa. Koordinaatti on tukena ja apuna, sparraamme hankesisältöjen työstämisessä sekä luemme ja kommentoimme hakemuksia todella mielellämme. Tarkistakaa Koordinaatin kalenterista milloin järjestämme hankeklinikan verkossa ja hankeneuvontaa chatissa. Niiden lisäksi sähköpostit kulkevat ja puhelimessakin annamme neuvoja.

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty - vai miten se oli? Ja lukekaahan hakuohjeet tarkasti, kun ne julkaistaan. Kannattaa lukea myös Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön -julkaisusta sivulta 265 alkaen speksejä hyvään hankkeeseen. Sieltä löytyvät ydinasiat.

Terveisin

Mika