Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Viestintää, valokuvia, videoita

Tietotekniikka ja internet ovat niin tiivis osa jokaisen elämää nykypäivänä, että pian jokaisella kulkee mukana oma pieni elokuvastudio ja äänipöytä. Olemme tavoitettavissa 24/7, riippumatta paikasta. Tietoa taas on niin paljon, että yhden ihmisen elinikä kuluisi kaiken kahlaamisessa, eikä siltikään kukaan pääsisi edes lähelle loppua. Sujuvan, tehokkaan ja ytimekkään viestinnän merkitys korostuu siis alati. Yksi Koordinaatin osaamiskeskustehtävistä on vahva viestintä ja sen kehittäminen, joten nyt olemme innolla tarttuneet tähän tehtävään monin tavoin.

Kesän aikana olemme pyrkineet vahvistamaan sosiaalisen median sisältöämme ottamalla yhä enemmän ja enemmän kuvallista materiaalia käyttöön Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Värikäs kuva kiinnittää helposti someilijan huomion, mikä lisää kiinnostusta. Haastetta tulee, kun kuvan pitäisi olla yhtä aikaa kiinnostava ja informoiva. Lisäksi jokainen näistä alustoista haluaa oman kokoisensa kuvan, joten Canvaa on tullut ahkerasti käytettyä viime kuukausina.

Haluamme alkaa panostaa myös videosisältöihin, joten olemme käyneet kesän aikana kaksi mobiilivideokoulutusta. Matalalla kynnyksellä on hauska alkaa luoda videoita, kun porukasta löytyy rempseätä huumoria ja innokasta inspiraatiota. Suunnitelmissa olisi nyt alkaa toteuttaa Koordinaatin työntekijöiden enemmän ja vähemmän vakavia esittelyjä, ehkä videoblogeja ja muuten vaan mukavia katseltavia. Yhtä torstaihassuttelua voit vilkaista tämän blogin lopusta. Saran kanssa pääsin tutustumaan myös streauksen saloihin, kun olemme järjestäneet Nusuvefon Tietosuojakoulutusta. Laitemäärä moiseen on valtava, mutta kyllä on kiehtovaa ja palkitsevaa puuhaa saada livestream ja tallenteet noin tärkeästä aiheesta monien katsottavaksi oppimateriaaliksi.

Viestintä toki on muutakin kuin vain värikkäitä kuvia somessa. Olemme kehittäneet sidosryhmäviestintäämme, ja kesän aikana on jo startannut uusi Nusuvefon uutiskirje, ja 17.9. julkaistaan ensimmäinen sidosryhmille tarkoitettu uutiskirje. Haluamme tuoda yhteistyökumppaneillemme mahdollisimman laajan kattauksen tietoa kentältä, ajankohtaisia uutisia, tapahtumia ja hyödyllistä sisältöä, jotta kentän osaaminen vahvistuisi ja tieto leviäisi. Koordinaatin viestintäsivulta voit tutustua Koordinaatin tarjoamiin erilaisiin uutiskirjeisiin tarkemmin ja tästä tilata sinua kiinnostavat uutiskirjeet.

Elisa

P.S. Käy kurkkaamassa #torstaihupailut-video tai tutustu GDPR:n syvällisesti streamnauhoitteessamme.