Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Etätyön energiaa

Kauppalehti julkaisi eilen 8.4.2018 jutun, joka esitteli etätyön mukanaan tuomaa tuottavuuden kasvua. Juttu pohjautui Stanfordin yliopiston taloustieteen professori Nicholas Bloomin lähes kaksivuotiseen tutkimukseen, jossa hän kartoitti etätyön vaikutuksia. Tutkimus osoitti etätyön lisäävän tuottavuutta merkittävästi: etätyössä työntekijöiden keskittyminen parani, uupumus väheni 50 %:a ja sairauspoissaolot vähenivät. Työtä saatettiin tehdä pidempiä päiviä kuin olisi tarpeen ja tauot olivat lyhyempiä. Tutkimus toisaalta vahvisti myös sen, että etätyönteko voi olla yksinäistä ja toimistolle työyhteisön pariin kaivataan ainakin silloin tällöin.

Kannatan myös itse etätyön tekoa silloin, kun se työtehtävien näkökulmasta on mahdollista ja olosuhteet sen muutoin mahdollistavat. Jos ei säännöllisenä, viikoittaisena toimintana, niin ainakin silloin tällöin. Kärsin esimerkiksi itse kellon siirtämisestä etenkin näin keväisin, kun ajasta katoaa tunti pois. Otin etätyöpäivän kellojen siirron jälkeisellä viikolla ensin haukoteltuani ja yrittäessäni epätoivoisesti pitää ajatukset kirkkaina pari päivää. Etätyöpäivä todella teki ihmeitä. Sain aamulla nukkua 45 minuuttia pidempään, rytmittää työpäiväni itselleni ja sen hetkisille työtehtäville sopivaksi sekä keskittyä työtehtäviin katkottomasti. Työnteko soljui eteenpäin, tauot tuli pidettyä silloin kun oli luontevaa, välillä tuli haukattua terassilla happea, olo kotivaatetuksessa oli rento ja toimistonäkymiin – joissa sinänsä ei ole moittimista – oli mukava saada vaihtelua. Kukaan ei keskeyttänyt työtäni eikä huomioni kiinnittynyt jatkuvasti tekijöihin, joita toimistolla on, kuten vaikkapa ohi vilistävät ihmiset ja äänekäs tai vähemmän äänekäs puheensorina. Työpäivän jälkeen oloni oli huomattavasti pirteämpi kuin normaalin toimistotyöpäivän päätteeksi. Olin myös seuraavana päivänä töissä paljon energisempi, aivan kuin välissä olisi ollut viikonloppu. Etätyöpäivässä oli jotain rauhoittavaa.

Etätyö ei sinänsä ole pelkkää iloa ja juhlaa. Se vaatii sopivat puitteet (kunnolliset tilat ja toimivan internetyhteyden), työtehtävät, jotka soveltuvat etätyöhön ja ylipäänsä sellaisen työtilanteen, että etätyö juuri silloisena ajankohtana on mahdollista. Se vaatii myös kykyä organisoida omaa työtänsä ja hyppysellisen itsekuria. Itse samaistun myös Bloomin tutkimuksen havaintoon, että työntekijät kaipaavat työyhteisöä. Niin minäkin, mutta joskus on hyvä rauhoittaa ympäristö ja vetäytyä kotiin työskentelemään. Ajatustenvaihdolle, sosiaalisuudelle ja avokonttorin eloisalle ilmapiirille on niillekin paikkansa - Koordinaatti työpaikkana on onneksi sellainen, joka mahdollistaa kaiken tämän, sopivassa suhteessa.

Kahvikin maistuu etätyöpäivänä erilaiselta.