Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Uusi osaamiskeskus, uutta otetta viestintään

Koordinaatin valinta valtakunnalliseksi osaamiskeskukseksi tarkoittaa monta uutta asiaa myös viestinnän kannalta. Jo pelkästään nimen kohdalla teimme statuksen muuttumisen myötä päivityksen. Olemme nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskeskus, mutta virallisena nimenä toimii jatkossa tuttu ja ytimekäs Koordinaatti.

Yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa määritellyt tavoitteet ja tehtävät vaativat myös viestinnän tarkastelua uudelleen. Tarvitaan tehostamista ja uutta potkua monella tapaa. Yksi tavoitteistamme on nuorten tieto- ja neuvontatyötä koskevan ymmärryksen vahvistaminen ja tämä tapahtuu ennen kaikkea viestinnän avulla. Mitä nuorten tieto- ja neuvontatyö on, miksi nuorten tieto- ja neuvontatyötä tulee tehdä ja mitä nuorten tieto- ja neuvontapalvelut ovat, etenkin suhteessa muihin toimijoihin? Tämän ymmärryksen lisääminen valtakunnallisesti on agendamme kärkipäässä seuraavien kahden vuoden aikana.

Yksi tavoitteemme on jalkauttaa yhteistyössä tuotettuja malleja ja menetelmiä tehokkaasti kaikkien hyödynnettäväksi. Nuorten tieto- ja neuvontatyön vertais- ja itsearviointimallit saatetaan laajasti käyttöön koulutusten ja tietysti viestinnän avulla. Mallit tuotetaan myös ruotsinkielisille toimijoille yhteistyössä Luckanin kanssa. Tulossa on osaamiskartta-menetelmä, joka on oiva työkalu ammattilaisille oman osaamisen arviointiin ja kehittämiseen. Näistä kuulet varmasti lisää vielä useaan otteeseen.

Kuluvan kevään työlistalla olevan Koordinaatti.fi:n uudistamisen myötä käytössämme on pian uskoaksemme aiempaa virtaviivaisempi, modernimpi ja toimivampi viestinnän työkalu. Odotan tätä työskentelyä ja ennen kaikkea lopputulosta erityisellä innolla. Vaikka nykyinen Koordinaatti.fi on palvellut meitä pitkään ja hyvin, on aika uudistua ja tulla tähän päivään myös sen osalta. Uusi ja uljas osaamiskeskus tarvitsee tietysti myös uljaan ja parhaalla mahdollisella tavalla palvelevan pääviestintäkanavan!

Viestinnän muutos ja buustaaminen vaativat pohjakseen suunnitelman, sokkona ei auta suihkia. Seuraavaksi omalla työpöydälläni on viestintäsuunnitelman työstäminen yhdessä muun tiimin kanssa. Tarkoituksena on tehdä selkeä ja konkreettinen suunnitelma, joka sisältää viestinnän eri toimenpiteet ja toimii työkaluna arjessa koko tiimille.

Tulet siis kuulemaan meistä paljon ja monessa kanavassa. Toivottavasti olet mukana keskustelemassa ja viemässä viestiä eteenpäin. Ja muistathan, että myös meille saa aina viestiä!

-Heidi