Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Positiivisia muistijälkiä Educassa

Terveiset tammikuun loppupuolella järjestetystä, Suomen johtavasta opetus- ja kasvatusalan tapahtumasta, Educa-messuilta! Koordinaatti oli tällä kertaa esittelemässä nuortenideat.fi –verkkovaikuttamispalvelua kolmen hengen voimin. Educa teki tänä vuonna uuden kävijäennätyksen, lähes 17 900 kävijää. Vilinää ja kiinnostusta riitti niin ammattilaisten kuin muidenkin vierailijoiden osalta myös nuortenideat.fi -osastolla. Ihmiset olivat kiinnostuneita nuortenideat.fi –verkkovaikuttamispalvelun olemassaolosta, sen käyttötavoista ja erityisesti osallistavia menetelmiä tarjoavasta Sinä olet demokratiakasvattaja –oppaasta. Messuille tyypilliseen tapaan mukaan mahtui myös niitä, jotka pintapuolisesti kurkkasivat osastollemme ja joita kiinnosti enemmän oheistuotteet kuin esittelemämme palvelun sisältö.

Parasta messuilla ovat kohtaamiset ihmisten kanssa. On tuttuja, puolituttuja, etäisesti tuttuja ja täysin vieraita, vanhoja ja uusia tuttavuuksia. On ammattilaisia ja ”tavallisia ihmisiä”. Messujen kohtaamisista on mahdollista oppia paljon niin omasta aiheestaan kuin muille ammattilaisille tärkeistä aiheista. Messuhulinassa harjaantuu myös arvioimaan ihmisten liikkeiden, olemuksen ja sitä kautta aikomusten perusteella sitä, ovatko he kiinnostuneita itse sisällöstä vai oheistuotteista. Lähtökohtaisesti jokaista omalle osastolle saapuvaa messukävijää tulee palvella ystävällisesti, olipa hän kiinnostunut itse palvelusta ja sen sisällöstä tai pelkästään purkasta ja rintaneuloista. Messut ovat aina mahdollisuus solmia uusia kontakteja ja vahvistaa vanhoja. Kohtaamiset ihmisten kanssa tuovat uusi ajatuksia. Oleellista ei ole pelkästään markkinoida ja välittää tietoa palvelusta ja sisällöstä, vaan jättää kokonaisuudessaan positiivinen muistijälki – puolin ja toisin.

Toivottavasti onnistuimme jättämään positiivisen muistijäljen niin palvelusta kuin itsestämmekin!

Ps. Huomasithan nuortenideat.fi –palvelun uudistukset? Jos et vielä ole uudistuksesta tietoinen, katso lisätietoja täältä.