Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Jännän äärellä

Olen yhteisöpedagogiopiskelija Riina Papinaho ja olen juuri aloittanut ensi kevääseen kestävän nuorisotyön harjoittelun Koordinaatissa. Tarkoitukseni on tehdä opinnäytetyöni Koordinaatille ja alustava aiheeni liittyy Nuortenelämä.fi -verkkopalvelun kehittämiseen. Aion valmistua keväällä harjoittelun ja opinnäytetyön tekemisen päätteeksi.

Olen 22-vuotias ja opiskelen kolmatta vuotta Humanistisessa ammattikorkeakoulussa Kuopiossa, mutta nyt olen muuttanut pysyvästi Ouluun. Alun perin olen kotoisin Taivalkoskelta. Vapaa-aikanani olen mieluiten ystävieni kanssa, harrastan monipuolisesti liikuntaa ja neulon villasukkia. Tällä hetkellä fiilistelen eniten joulua. Opintojeni ollessa loppusuoralla, pyrin panostamaan viimeisiin kouluhommiin ja aivan erityisesti opinnäytetyöhöni.

Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma antaa oivan mahdollisuuden suuntautua järjestö- tai nuorisotyöhön. Itse olen opinnoissani valinnut näistä jälkimmäisen. Olen kiinnostunut ehkäisevästä nuorisotyöstä ja erityisesti nuorten tieto-, neuvonta- ja ohjaustyöstä, jota pidän tärkeänä nuorisotyön osa-alueena. Siksi olenkin kiitollinen, että pääsin harjoitteluun juuri Koordinaattiin. Nuorten tieto- ja neuvontatyöhön olen perehtynyt teoriassa jo aiemmin opinnoissani ja saanut hieman kokemusta työmuodosta vapaaehtoistyön kautta.

Koordinaatissa tulen varmasti oppimaan ja kokemaan paljon uutta alan ammattilaisten opastamana. Haluan oppia lisää nuorten tieto- ja neuvontatyön sisällöistä, toteutusmuodoista ja kehittämisestä sekä Koordinaatin muusta toiminnasta. Toivon ja uskon, että oma ammatillinen osaamiseni kehittyy harjoittelun myötä ja voin hyödyntää kaikkea harjoittelussa oppimaani tulevissa työpaikoissani.

-Riina