Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Jälleen on hankesuunnittelun aika

Nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä digitaalisen nuorisotyön erityisavustusten haku on avoinna 15.12.2017 saakka. Tuttuun tapaan Koordinaatti sekä Verke neuvovat rahoituksen hakijoita hankesuunnittelussa. Suunnitelmien kommentointi on jo käynnistynyt ja päivittäin tulee erilaisia yhteydenottoja hankkeisiin liittyen. Itse hakuilmoitus löytyy tästä osoitteessa OKM:n verkkosivuilla. Hakijoiden oman alueen AVI neuvoo hakijoita hankkeiden talouteen ja hallintoon liittyvissä kysymyksissä. Hakemukset osoitetaan myös oman alueen aluehallintovirastoon sähköisessä asiointijärjestelmässä.

Tänä vuonna Koordinaatilla on jälleen kolmena päivänä hankeneuvontaa chatissa, Koordinaatti.fi-osoitteessa. Jos sinulla on kysymyksiä hankkeen suunnitteluun liittyen on tämä siis yksi tapa saada vastauksia pohdintoihisi 29.11, 30.11 ja 1.12 klo 9-11.00 välisenä aikana.

Hankesuunnitelmaa tehdessä on hyvä muistaa tiettyjä perusasioita, kuten lukea hakuilmoitus läpi useampaan kertaan. Hakuilmoitus päivittyy vuosittain. Tänäkin vuonna sinne on tullut pieniä muutoksia. Kyseisestä ilmoituksesta löytyy myös kaikki ne asiat mitä hankesuunnitelmasta tulee löytyä. Eli vastaamalla hakuilmoituksen kaikkiin kysymyksiin ja huomioimalla kaikki siinä esitetyt kohdat, niin on jo hyvin pitkällä suunnitelman kanssa.

Koordinaatit nuorten tieto- ja neuvontatyöhön -julkaisussa on myös olemassa muistilista hyvästä hankkeesta. Tuo muistilista kannattaa lukea ja peilata omaan hankesuunnitelmaan. Julkaisuun pääset tästä linkistä. Kyseinen muistilista sivulta 265 lähtien. Henkilökohtaisesti pidän tärkeänä sitä, että hankesuunnitelmassa on realistiset tavoitteet. Tavoitteisiin pääsemiseksi on suunnitelmassa esitettävä konkreettiset toimenpiteet. Myös aikataulusuunnitelma auttaa hankkeen toteuksessa hurjasti.

Hankesuunnitelmassa on syytä muistaa, että "less is more" tai "Keep it short and simple". Eli tiivis suunnitelma, jossa ei syleillä maailmaa, on parempi kuin sellainen suunnitelma, josta ei kolmannellakaan lukukerralla selviä mitkä ovat tavoitteet ja toimenpiteet.

Tsemppiä suunnitelmien laatimiseen. Kommentoimme niitä ennen hakuajan päättymistä, mutta kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Terveisin Mika