Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Hyvillä fiiliksillä taas töissä

Palasin melko lailla tasan kaksi kuukautta sitten takaisin suunnittelijan töihin Koordinaattiin lähes vuoden kestäneeltä vapaalta. Mukava oli palata takaisin, vaikka paluu ajoittuikin vuoden kiireisimpään aikaan ja lyheneviin päiviin. Vastassa oli tuttuja juttuja ja uusia asioita. Uutta olivat esimerkiksi monitoimityötilat, tuttua työkaverit ja työn sisältö.

Tein matkan muihin maisemiin. Tämä tarkoitti täysin uuteen maanosaan ja uusiin kulttuureihin tutustumista, sekä uuden kielen opettelua. Paljon tuli nähtyä, koettua ja opittua noiden kuukausien aikana. Haastavinta oli uuden kielen oppiminen, joka pisti aivot yllättävän solmuun ja harjoittamaan äärimmäistä keskittymistä.

Töiden aloituksen pehmeä lasku kesti hetkisen, mutta melko nopeasti hyppäsin täysillä takaisin työn touhuun. Parin ensimmäisen päivän ajan tunsin olevani melko lailla kysymysmerkkinä: kuka, mitä, missä, milloin? Mutta hyvin äkkiä pääsin taas asioista ajan tasalle ja tunsin olevani hyvin kartalla.

Tekemistä on näiden parin kuukauden aikana riittänyt, erityisesti tilaisuuksien järjestämisessä. Tämä ei ole ollut yllätys, kun työ on tuttua vuosien ajalta ja lokakuu perinteisesti se kiireisin kuukausi. Onneksi oma osaaminen ei katoa pidemmänkään vapaan aikana maailman tuuliin. Perehtymistä auttaa myös työkavereiden tuki ja osaaminen. Viisaiden päiden lyöminen kuvainnollisesti yhteen toimii. Yhteistyöllä pääsee parhaaseen tulokseen.

Kehittämis- ja koordinointityössä ehdi tylsistymään! Asioihin on reagoitava nopeasti ja välillä toivotaan lisää tunteja vuorokauteen. Mutta toimistolla pätee sama asia kuin maailmalla, luota itseesi ja kykyyn selvitä yllättävistäkin tilanteita. Tiukan paikan tullen muista kysyä (työ)kaverilta.

- Merja-Maaria