Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Tilauksessa lisää tunteja vuorokauteen

Käynnistyneen syyskauden hektisyydestä kertoo jotain se, että blogikirjoitusten raapustelu on jäänyt Koordinaatissa aika vähälle. Kun töitä on valtavat määrät, joutuu jostain väkisinkin tinkimään. Tunteja on kellossa rajallinen määrä. Lupaamme skarpata blogin suhteen, sillä sen kirjoittaminen tuo mukavaa vaihtelua ja vastapainoa muulle työlle. Ja toivottavasti sitä on myös mukava lukea.

Omalla kohdallani syksyn kiireisyydestä pitää huolen nuorten tieto- ja neuvontatyön oppikirjan työstäminen. Puolitoista vuotta sitten aloitettu projekti on tuonut tehtäviä to-do -listalle koko ajan kiihtyvällä tahdilla. Ja tahti vaan kiihtyy siihen hetkeen saakka, kun kirjan taitto on viimein hyväksytty ja painokoneet alkavat laulaa. Sitä ennen on vielä paljon puristettavaa ja monet pitkät työpäivät edessä.

Tehtävänäni kirjaprojektissa on olla toimitusassistenttina, mikä tarkoittaa käytännössä hyvin montaa asiaa. Oikoluen ja stilisoin tekstejä, osin myös toimitan niitä yhdessä Jaanan kanssa, käyn vuoropuhelua taittajan kanssa ja toimitan materiaalit hänelle, toimin yhteyshenkilönä kirjoittajien suuntaan, koitan pysyä ajan tasalla kokonaisuuden ja artikkelien suhteen, ja hoidan montaa muuta juoksevaa asiaa. Tehtävä on erittäin mielenkiintoinen ja olen monen uuden asian edessä jatkuvasti.

Jahka kirja saadaan valmiiksi ja maailmalle luettavaksi, voin tehdä katsauksen taaksepäin ja arvioida tarkemmin, millainen prosessi kokonaisuudessaan lopulta olikaan. Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että työ on ollut moninkertaisesti suurempi, haastavampi ja aikaavievämpi kuin olimme uskaltaneet arvata. Näin valtavaa urakkaa varten tulisi raivata kalenteri tyhjäksi muista töistä kokonaan useamman kuukauden ajaksi. Meillä ei ole sitä mahdollisuutta ollut, joten julkaisua on työstetty kaiken muun työn ohella, tai kaiken muun työn päälle. Ja tästä syystä kirjan julkaisu on myöhästynyt alkuperäisestä suunnitelmasta. Kun niitä tunteja todella on rajallinen määrä vuorokaudessa.

On kuitenkin oltava itselleen armollinen ja luotettava siihen, että lisäajan ottaminen näkyy lopputuloksessa. Keskeneräistä tai hutaisemalla tehtyä emme halua päästää käsistämme, siitä ei ole mitään iloa kenellekään. Omasta jaksamisestakin on huolehdittava. Fyysinen ja henkinen kapasiteetti on ollut aikamoisella koetuksella. Mutta aivan varmasti lopulta voimme selkä suorana todeta, että uurastus on kannattanut. Sen voimin painetaan eteenpäin, kunnes viimeinenkin pilkku on oikealla paikallaan.

Kirja julkaistaan syksyn aikana, kuulet asiasta eri viestintäkanaviemme kautta. Korvat hörölle siis.

-Heidi

Tästä lähdettiin liikkeelle. Ensimmäinen sisältösuunnitelma oppikirjasta hahmottui fläppitaululle.