Blogi

Koordinaatin henkilökunta on paitsi liikkuvaista, myös pohtivaista sorttia. Vapaata ajatusten jakamista ja keskustelun herättämistä varten kirjoitamme viikoittain julkaistavaa blogia. Blogissa pohdimme omaa työtämme ja työrooliamme sekä avaamme hieman, millaisista asioista ja työtehtävistä arkemme koostuu. Kommenttikentässä on aina tilaa huomioille ja kysymyksille, joten osallistu rohkeasti!

Blogin kirjoittajat

Nuorten mediatoimitukset Veturitalleilla

KoToimittajapäivät, kuva Koordinaattiordinaatti oli mukana järjestämässä reilu viikko sitten nuorten toimituksille tapaamista Jyväskylässä 27.–29.3. Tapaaminen oli toinen laatuaan ja nyt paikalla oli osallistujia neljästä eri nuorten toimituksesta.

Yhteensä nuoria ja ohjaajia oli Jyväskylän Veturitalleilla järjestetyssä tilaisuudessa paikalla 25 Tornion Adapterista,  Hyvinkään Hygezinestä, Painovirheestä (Jyväskylä+lähialue) ja Verkkolehti Kantista  (Seinäjoki+lähialue).

Viikonloppu järjestettiin yhteistyössä Painovirheen kanssa, jotka vastasivat pääasiallisesti sisällön suunnittelusta ja käytännön järjestelyistä. Viikonloppuun mahtui paljon ohjelmaa, mm. työpajoja haastattelutekniikoista, gallupien tekemisestä ja niiden videoimisesta, valokuvauksesta. Vieraana oli myös tunnettu vloggaaja ja saimme nähdä Kelaamon elokuvatyöpajassa kahden nuoren tekemän lyhytelokuvan ensiesityksen.

Toimittajapäivät, KoordinaattiOsallistujilta saadussa palautteessa kivoimpana jäi mieleen mm. valokuvaustyöpaja, jossa ammattivalokuvaaja kertoi erityisesti potrettien ottamisesta ja nuorten pääsivät harjoittelemaan studiovalokuvausta ja kuulivat vinkkejä mm. valaistuksesta ja kuvakulmista. Kaikissa toimituksissa ei ole mahdollisuutta tähän, joten siitä pidettiin.

Tämän lisäksi vloggaajan vierailu ja gallupien tekeminen jäivät osallistujien mieleen. Listalle pääsivät myös positiivinen meininki, tutustuminen muihin mediatoimituslaisiin ja hyvä ruoka. Parannettavaa löytyi osallistujien mielestä päivien pituudesta ja vapaa-ajan vähyydestä.

Seuraavaan tapaamiseen toivottiin toimintaa ja vielä enemmän käytännön juttuja, mikä varmasti onnistuu. Suurin osa toimituksista tekee pääasiassa blogeja tai juttuja verkkolehtiin, joten radion tekeminen kiinnosti. Keskustelut toimituksista ja enemmän (media)vapaata aikaa olivat myös nuorten toivelistalla.

Toimittajapäivät, kuvaaja Curly ry

Kuvassa suurin osa toimittajapäiville osallistuneista (Kuva: Curly ry). Nuorten tekemiä juttuja toimittajapäiviltä linkitetään Nuortenelämä.fi:n Äänitorveen, joten kannattaa käydä kurkkaamassa, mitä sieltä jo löytyy.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin suunnittelemaan seuraavaa tapaamista ja yhteistyökuvioita. Tervetulleita osallistumaan ovat kaikki mediatoimitukset!
-Merja-Maaria