Arkisto

29.11.2018 12:18

Oi etiikka!

Koordinaatti toteutti tänä syksynä Kohdataan-webinaarisarjan, jossa pureuduttiin tieto-, neuvonta- ja ohjaustyön ajankohtaisiin teemoihin ja ilmiöihin. Tavoitteena ei ollut niinkään verkkokoulutusten tai –luentojen järjestäminen vaan kutsua asiantuntijoita keskustelemaan, pohtimaan ja välillä hieman ihmettelemäänkin esillä olevaa aihetta.

15.11.2018 10:02

Päiväni ei niin murmelina

Tässä työssä ei Päiväni murmelina -fiilistä pääse syntymään. Tietyt asiat toki ovat vakioita ja fyysisesti työn tekeminen näyttää kutakuinkin samalta joka päivä, mutta sisällöt vaihtuvat. Ja se on suunnittelijan työn rikkaus.

28.10.2018 14:03

Osaamisen vahvistamisen monet mahdollisuudet

OKM ja Koordinaatti ovat asettaneet yhteistyössä osaamiskeskustehtävämme yhdeksi tavoitteeksi ja tehtäväksi nuorten tieto- ja neuvontayöhön liittyvän osaamisen vahvistamisen vuosien 2018-2019 aikana. Toimenpiteinä osaamisen vahvistaminen Koordinaatissa näkyy erityisesti erilaisten koulutusten muodossa. Kouluttautuminen onkin yksi hyvä tapa vahvistaa jo olemassa olevaa osaamista, oppia uusia asioita sekä vahvistaa asiantuntijuutta.

18.10.2018 16:52

MOODI18 - tulevaisuudennäkymiä ja nostoja kentältä

MOODI18-kehittämispäivät järjestettiin Helsingin Metropol Hietaniemessä 4.–5. lokakuuta, ja ne keräsivät kokoon tuttuun tapaan aimo joukon nuorten tieto- ja neuvontatyön ammattilaisia. Itselleni MOODI ja suurin osa alan konkareista ja uusista kasvoista olivat tuntemattomia, joten kehittämispäivät olivat korvaamaton kokonaisuus oppia tuntemaan kenttää. Puheenvuorot kertoivat kentän toiminnasta laajasti eri puolilta. Osa summasi kokemuksia ja tutkimuksia, osa taas suuntasi katseet tulevaan ja mahdollisuuksiin.

12.10.2018 09:40

Eurooppalaiset periaatteet tutuiksi

Nuorten tieto- ja neuvontatyön eurooppalaisten periaatteiden somekampanja käynnistyy ensi viikolla. Oivallinen ajoitus heti Nuorisotyön viikon perään! Kampanja jatkuu koko syksyn ajan aina joulukuulle saakka eli uudet periaatteet tulevat hyvin tutuiksi meille kaikille vielä ennen kuin joulun pyhät koittavat.

08.10.2018 15:19

How do we encourage the youth to be the architects of the future?

I had the utmost pleasure to dive into the subject of youth participation with brilliant professionals from six different countries while hosting a workshop in Dare to Learn. During our workshop we tried to find new perspectives in the rather complex question in the headline of this blog post: what can we do today to encourage the youth to be the architects of the future?

21.09.2018 10:33

Medialukutaitoa nuorille käytännön aktiviteettien avulla

Koordinaatti osallistui viime viikolla osana Euroopan neuvoston North-South Centren Media Literacy Task Forcea kansainväliseen University on Youth and Development 2018 –tapahtumaan Espanjan Mollinassa.

20.09.2018 09:41

Hankesuunnittelu liikkeelle

Viime viikolla kokoonnuimme Helsinkiin AVIen, Verken ja Koordinaatin järjestämään hankekoulutuspäivään. Päivä oli suunnattu hanketoimijoille, jotka ovat saaneet rahoitusta nuorten tieto- ja neuvontatyön tai digitaalisen nuorisotyön hankkeilleen oman alueensa AVIsta keväällä 2018. Saimme kuulla useiden hankkeiden olevan jo käynnissä ja porskuttavan eteenpäin täyttä vauhtia.

Uudet kehittämismäärärahat ovat tulossa hakuun marraskuun alussa. Hakuaika tulee päättymään joulukuun puolivälissä. Nyt on siis mitä parhain aika aloittaa oman hankkeen suunnittelu.

07.09.2018 09:30

Viestintää, valokuvia, videoita

Tietotekniikka ja internet ovat niin tiivis osa jokaisen elämää nykypäivänä, että pian jokaisella kulkee mukana oma pieni elokuvastudio ja äänipöytä. Olemme tavoitettavissa 24/7, riippumatta paikasta. Tietoa taas on niin paljon, että yhden ihmisen elinikä kuluisi kaiken kahlaamisessa, eikä siltikään kukaan pääsisi edes lähelle loppua. Sujuvan, tehokkaan ja ytimekkään viestinnän merkitys korostuu siis alati. Yksi Koordinaatin osaamiskeskustehtävistä on vahva viestintä ja sen kehittäminen, joten nyt olemme innolla tarttuneet tähän tehtävään monin tavoin.

24.08.2018 07:15

Kilpailutusten supersyksy

Näin se on pyörähtänyt syksy käyntiin, hellekesä ja lomat ovat pian muisto vain. Työt ovat jo täydessä vauhdissa ja tulevat kuukaudet näyttävät varsin hektisiltä. Koulutus- ja tapahtumakalenteri on pullollaan koulutuksia, seminaareja ja webinaareja, joko bongasit omasi?