Ajankohtaista

Nuorten tieto- ja neuvontatyön tuoreimmat
uutiset ja ajankohtaiset asiat.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön avustukset haettavissa

Aluehallintovirastojen avustukset nuorten tieto- ja neuvontatyön hankkeille ovat haettavissa 14.12.2018 klo 16.15 saakka. Avustus myönnetään vuodeksi kerrallaan sellaisiin enintään kolme vuotta kestäviin hankkeisiin, joissa käynnistetään tai kehitetään nuorten tieto- ja neuvontatyötä.

Hankkeiden avustamisen tavoitteena on tukea nuorten kasvua, itsenäistymistä, osallisuutta, vaikuttamista ja yhteisöllisyyttä sekä niihin liittyvää tietojen ja taitojen oppimista. Avustettavat hankkeet tarjoavat nuorille mahdollisuuksia yhdessä tekemiselle, yksilölliset voimavarat tunnistaen. Samalla niiden kautta kehitetään nuorisotyötä.

Avustusta voidaan myöntää:

  • paikallisen tai alueellisen nuorten tieto- ja neuvontapalvelun käynnistämiseen ja kehittämiseen, myös osaksi monialaista palvelukokonaisuutta
  • nuorten tieto- ja neuvontatyön alueellisen yhteistyöverkoston kehittämiseen
  • nuorten vertaistoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen nuorten tieto- ja neuvontatyössä

Ensisijaisesti tuetaan nuorten tieto- ja neuvontatyön laajentumista maantieteellisesti uusille alueille ja pyritään vahvistamaan nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelujen yhdenvertaista saatavuutta (ks. nuorisotilastot.fi). Avustettavissa hankkeissa painotetaan monialaista yhteistyötä alueen tai paikkakunnan muita nuorille suunnattuja palveluita, erityisesti tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita tarjoavien tahojen (mm. Ohjaamot) kanssa, kuitenkin nuorisotyön lähtökohdista käsin.

Avustusta haetaan siitä aluehallintovirastosta, jonka alueella hanke toteutetaan. Katso tarkemmat hakuohjeet AVIn sivuilta. Valtionavustusta haetaan aluehallintoviraston sähköisessä asiointipalvelussa lomakkeella "Valtionavustus nuorten tieto- ja neuvontatyöhön sekä digitaaliseen nuorisotyöhön".

Koordinaatista tukea

Koordinaatti tarjoaa sisällöllistä neuvontaa nuorten tieto- ja neuvontatyön avustuksen hakijoille. Ota yhteyttä kehittämispäällikkö Jaana Fedotoffiin tai erityisasiantuntija Mika Pietilään:
jaana.fedotoff(at)ouka.fi, p. 044 703 8215
mika.pietila(at)ouka.fi, p. 044 703 8216

Hankeklinikka 8.11. ja hankeneuvontaa chatissa

Järjestämme torstaina 8.11. klo 9-11 hankeklinikan verkossa avustusta hakeville toimijoille. Klinikan aikana käydään yhteisesti läpi hankkeiden sisältöihin liittyviä asioita ja kysymyksiä. Ilmoittaudu mukaan kalenterissamme viimeistään 7.11.

Neuvomme hanketoimijoita hankesuunnittelussa chatissa 9.11., 15.11., 29.11. ja 30.11. klo 9-12 välisenä aikana. Chatissa hakijoita neuvoo erityisasiantuntija Mika Pietilä. Keskustelut ovat kahdenvälisiä. Chat löytyy Koordinaatti.fi-palvelun alareunasta. Valitse chatissa avoinna oleva Hankeneuvonta-jono.