Ajankohtaista

Nuorten tieto- ja neuvontatyön tuoreimmat
uutiset ja ajankohtaiset asiat.

Vielä mahtuu mukaan: Tulevaisuuspäivä 1.3. Helsingissä

Tervetuloa viettämään kanssamme Tulevaisuuspäivää 1.3.2019 leffanäytöksen merkeissä Helsinkiin Kino Engeliin. Mukaan mahtuu vielä, mutta varaa paikka nopeasti, sillä niitä on rajoitetusti. Ilmoittaudu lomakkeen kautta.

Tapahtumassa näemme kansainvälisesti palkitun ohjaajan Iiris Härmän uunituoreen dokumentin Outouden laaksossa. Näytöksen paneelikeskustelussa jaamme ajatuksia tekoälyn ja nuorisoalan asiantuntijoiden kanssa. Tavoitteena on herättää ajatuksia ja keskustelua siitä, miten tekoäly ja robotiikka tulevat muuttamaan nuoruutta, kasvamista ja kasvatustyötä.

Panelisteina mukana ovat yksi elokuvan päähenkilöistä, tutkijatohtori Michael Laakasuo (Moralities of Intelligent Machines -tutkimusryhmä, Helsingin yliopisto), Human insight lead Isabella Holm (Reaktor), suunnittelija Mimmi Mäkinen-Kokkonen (Verke) ja toiminnanjohtaja Meri Seistola (Mediakasvatuskeskus Metka). Paneelin juontaa suunnittelija Sara Peltola osaamiskeskus Koordinaatista.

Aika: pe 1.3.2019 klo 14-16, ovet avataan klo 13.30 
Paikka: Kino Engel (Sofiankatu 4, Helsinki)
Dokumentin kesto 1 h
Paneelikeskustelun kesto 1 h, johon sisältyy aikaa yleisökysymyksille

Tapahtuman kieli on suomi.

Outouden laaksossa -elokuva tarkastelee valtavaa mullistusta, joka nyt on meneillään. Elokuva lähestyy tekoälyä ja teknologiaa uteliaasti ja ihmetellen, antaen aiheen parissa työskenteleville tutkijoille mahdollisuuden kertoa visioistaan ja näkemyksistään tulevaisuudestamme uuden teknologian kanssa, sekä näyttäen ihmisen ja robotin kohtaamisia. Elokuvassa tapaamme mm. ajatusten kuviksi koodaajan ja näemme miten lapset ja vanhukset kohtaavat ensikerran robotin. Elokuva kysyy, mitä tekoälyn kehitys merkitsee meille ihmisille. Mitä se tarkoittaa ihmisyydelle ja yhteisöille, ja miten se vaikuttaa meidän ihmiskuvaamme? Mitä ovat ne arvot, joista haluamme pitää kiinni?

Järjestämme tapahtuman yhteistyössä Guerillla Filmsin kanssa. Lisätietoja valtakunnallisesta Tulevaisuuspäivästä: www.tulevaisuuspaiva.fi.