Ajankohtaista

Nuorten tieto- ja neuvontatyön tuoreimmat
uutiset ja ajankohtaiset asiat.

Haettavissa erityisavustusta maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) jakaa valtionavustuksen erityisavustuksena 2,5 miljoonaa euroa maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan. Avustuksen tavoitteena on maahanmuuttajien koulutus- ja työllisyyspolkujen nopeuttaminen ja osaavan työvoiman saatavuusongelmien helpottaminen. Avustusta voivat saada kunnat, joissa asuu vähintään 15 000 vieraskielistä asukasta. Haku on avoinna 29.10.–3.12.2018.

Avustuksella voidaan tukea jo käynnistynyttä ja laajennettavaa osaamiskeskustoimintaa tai vastaavan uuden toiminnan käynnistämistä. Avustuksella voidaan tukea myös toimintamallin kehittämistä.

2,5 miljoonan euron kertaluonteinen lisäys sisältyy valtion vuoden 2018 toiseen lisätalousarvioesitykseen. Samanaikaisesti haussa on 2,5 miljoonaa euroa osaamiskeskustoimintaan opetus- ja kulttuuriministeriöstä (OKM). Lisätiedot OKM:n erityisavustuksen hausta on julkaistu ministeriön verkkosivuilla.

Työ- ja elinkeinoministeriö päättää rahoituksesta yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa

Rahoitusta haetaan täyttämällä hakulomake sekä vaaditut liitteet. Hakemukset toimitetaan 3.12.2018 klo 16.15 mennessä työ- ja elinkeinoministeriön kirjaamoon joko sähköisenä tai paperiversiona. Tieto rahoituspäätöksistä annetaan mahdollisimman pian haun päättymisen jälkeen.

Hakuohje ja -lomakkeet:
Osaamiskeskushaun 2018 hakuohje
Erityisavustukseen liittyvät ehdot ja rajoitukset
Osaamiskeskushaun 2018 hakulomake
Osaamiskeskushaun 2018 hakulomakkeen liite

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Varpu Taarna, TEM, etunimi.sukunimi@tem.fi, puh. 046 922 6247

Lisätietoa Kotouttaminen.fissä.

OKM:n erityisavustus kunnille maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan