Ajankohtaista

Nuorten tieto- ja neuvontatyön tuoreimmat
uutiset ja ajankohtaiset asiat.

Eurooppalainen nuorisotiedotuspäivä 17.4.2018

Eurooppalaisena nuorisotiedotuspäivänä 17.4. nostetaan peukut ylös nuorten tieto- ja neuvontatyölle.

  • Miksi sinun mielestäsi on tärkeää, että nuoret saavat tarvitsemaansa tietoa ja neuvontaa, oikea-aikaisesti ja yhdenvertaisesti?
  • Miksi tieto- ja neuvontapalveluita tulee tarjota nuorille?
  • Toteutuuko nuorten oikeus saada tietoa?

Lyökää viisaat päät yhteen kollegoiden kanssa, tuumi asiaa itseksesi tai järjestä nuorten kanssa tilaisuus, jossa mietitte parhaan tavan näyttää peukkua nuorten oikeudelle saada tietoa. Juhlia voi isosti tai pienimuotoisesti, kaikki tavat ovat sallittuja.

Jaa nuorten tieto- ja neuvontatyön ilosanomaa postaamalla peukutus haluamallasi tavalla someen tunnisteilla #nuorisotiedotus ja #EYID2018. Koordinaatti palkitsee kaikki Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa viikon 16 aikana näillä tunnisteilla tehdyt postaukset tuotepalkinnolla!

Voit kannustaa nuoria osallistumaan esimerkiksi alla olevan viestin avulla:

Tieto on oikeutesi!

- Eurooppalaisena nuorisotiedotuspäivänä nostetaan peukut ylös tiedolle

Eurooppalaista nuorisotiedotuspäivää vietetään 17. huhtikuuta. Päivän tarkoituksena on muistuttaa, että nuorilla on oikeus saada tietoa kaikista mieltä askarruttavista asioista. Oli kyse mistä tahansa - opiskelupaikasta, kesätyöstä, terveydestä tai yksinäisyydestä - sinulla on oikeus saada tietoa eri mahdollisuuksista sekä neuvontaa valintojesi ja päätöstesi tueksi.

Miten saamasi tieto on joskus auttanut sinua pulmatilanteessa? Onko oikeutesi saada tietoa toteutunut? Millaista tietoa tarvitsisit juuri nyt? Mistä haluaisit sen saada ja millä tavoin? Jaa kokemuksesi somessa ja näytä peukkua tiedolle haluamallasi tavalla. Käytä hashtageja #nuorisotiedotus ja #EYID2018. Koordinaatti palkitsee kaikki Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa viikon 16 aikana näillä tunnisteilla tehdyt postaukset tuotepalkinnolla!

*********************************************************

Eurooppalaisena nuorisotiedotuspäivänä (EYID - European Youth Information Day) nuorten tieto- ja neuvontapalvelut ympäri Eurooppaa kannustavat nuoria hyödyntämään heille suunnattuja matalan kynnyksen tieto- ja neuvontapalveluja sekä tarjolla olevaa, helposti hyödynnettävää tietoa. Päivän tarkoituksena on myös muistuttaa aikuisia nuorten oikeudesta saada tietoa, neuvontaa ja ohjausta hyvän kasvun sekä elämänhallinnan tueksi. Eurooppalaista nuorisotiedotuspäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Euroopan laajuista nuorisotiedotuspäivän kampanjaa voi seurata ja tukea Thunderclapissa. Kampanjan järjestää nuorten tieto- ja neuvontatyön eurooppalainen kattojärjestö ERYICA.