Ajankohtaista

Nuorten tieto- ja neuvontatyön tuoreimmat
uutiset ja ajankohtaiset asiat.

Ohjaatko nuoria netissä ja vastaat kysymyksiin?

Hei!

Opiskelen Savonia-ammattikorkeakoulussa sosiaali- ja terveysalan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Olen tekemässä tutkintoon liittyvää opinnäytetyötä nuorten henkisen hyvinvoinnin edistämisestä ja ohjauksesta internetissä. Tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa verkko-ohjauksen opas työntekijöille ja vapaaehtoisille, jotka antavat internetissä ohjausta ja neuvontaa nuorille. Oppaasta tulee konkreettinen työväline ammattilaisille ja vapaaehtoistyöntekijöille. Opas antaa vinkkejä ja käytännön ohjeita neuvontatyöhön.

Osallistumalla opinnäytetyön tutkimusosioon autat oppaan sisällöntuottamisessa ja tuet muita nuorten tieto- ja neuvontatyötä internetissä tekeviä toimijoita. Voit osallistua, jos sinulla on kokemusta nuorten tieto- ja neuvontatyöstä ja vastaat internetin nuorten chateissä kaikenlaisiin nuorten kysymyksiin.

Opinnäytetyön tutkimusosio toteutetaan neljän erillisen ryhmächat-keskustelun avulla. Osallistuminen vie aikaa korkeintaan 60 minuuttia per kerta. Osallistuminen ryhmächat-keskusteluun tapahtuu anonyymisti. Keskustelut tallennetaan, mutta tietoja käytetään vain tämän opinnäytetyön yhteydessä ja ne poistetaan järjestelmän lokitiedoista 01.12.2018.

Ryhmächat-keskustelujen ajankohdat:

1.    Ryhmächat 03.05.2018 klo 13-14_ Aihe: asiakaskeskeisyys

2.    Ryhmächat 10.05.2018 klo 13-14_ Aiheet: ajanhallinta ja anonymiteetti

3.    Ryhmächat 15.05.2018 klo 13-14_ Aiheet: riskejä ja etiikka

4.    Ryhmächat 22.05.2018 klo 13-14_ Aiheet: työn laatu ja vaikuttavuus

Olisi suotavaa, että pystyt osallistumaan kaikkiin chatteihin. Tarvittaessa voin avata Doodlen uusien aikojen löytämiseksi.

Ilmoittaudu osallistumisestasi 16.04.2018 mennessä osoitteeseen simona.vitalini@gmail.com. Saat tarkemmat osallistumisohjeet sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen.

Kiitoksena osallistumisesta osallistujat saavat pienen nuorten tieto- ja neuvontatyön tuotepaketin ja oppaan sen valmistuttua (vuoden 2018 lopussa).

Opinnäytetyö ja opas toteutetaan yhteistyössä valtakunnallisen nuorisoalan osaamiskeskus Koordinaatin kanssa.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

 

Simona Vitalini

sosionomi amk

simona.vitalini@gmail.com

000-12345678