Ajankohtaista

Nuorten tieto- ja neuvontatyön tuoreimmat
uutiset ja ajankohtaiset asiat.

Grooming-ilmiöön liittyvä kysely kartoittaa nuorisotyöntekijöiden osaamisen vahvistamisen tarpeita

Lue projektisuunnittelija Merja Maaria Oinaan blogikirjoitus aiheesta.

Osaamiskeskus Koordinaatti toteuttaa kyselyn, jossa kerätään tietoa lasten ja nuorten parissa työskentelevien osaamisen vahvistamisen tarpeista liittyen Grooming-ilmiön ennaltaehkäisyyn. Kysely on suunnattu kunnissa, järjestöissä tai seurakunnissa työskenteleville nuorisotyöntekijöille. Kyselyyn voivat vastata myös nuorisotyötä vapaaehtoisesti tekevät. 

Kysely on osa valtakunnallista hanketta, jossa vahvistetaan nuorisotyöntekijöiden osaamista lasten ja nuorten seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan vastaiseen toimintaan. Vastaamalla kyselyyn vaikutat siihen, millaisia koulutuksia, työkaluja, toimintamalleja ja materiaaleja hankkeessa tuotetaan. Varaa vastaamiseen aikaa noin 10-15 minuuttia. 

Saapuneita vastauksia hyödynnetään hankkeen työskentelyssä jo kesän aikana, mutta vastaa viimeistään 11.8.2019 mennessä osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/76A527D542A02B41. Tiedot käsitellään luottamuksellisesti. 

Toimintamalleja nuorisotyön ammattilaisille

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi valtionavustuksen Grooming-ilmiön ennaltaehkäisyyn Osaamiskeskus Koordinaatille. Työn tueksi nuorisoalan ammattilaisille toteutetaan toimintamalleja ja tuotetaan tietoa sekä koulutuksia yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Hanke kestää kevääseen 2020 asti. 

Valtakunnallisen hankkeen keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat Pelastakaa Lapset ry, Mannerheimin lastensuojeluliitto ry, Rikosuhripäivystys (RIKU), Loisto setlementti ry, Helsingin kaupunki ja Oulun kaupunki. Aluehallintovirastot (AVIt) tukevat hankkeen toteutusta alueellisesti, jotta koulutusten kautta saavutetaan laajasti nuorisotyön ammattilaiset eri puolilta Suomea. 

Hanketta koordinoiva Osaamiskeskus Koordinaatti on perustettu vuonna 2006 ja toimii osana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluita. 

Lisätietoja: 
Koordinaatin projektisuunnittelija Merja-Maaria Oinas, etunimi.sukunimi@ouka.fi, p. 040 6641 852
Koordinaatin erityisasiantuntija Mika Pietilä, etunimi.sukunimi@ouka.fi, p. 044 703 8216